FaceBook Pixel

Як скинути MacBook до заводських налаштувань: покрокова інструкція

Як відновити заводські налаштування MacBook? фото 1

     Під час скидання налаштувань MacBook стираються всі особисті дані та встановлюється чиста версія macOS. Apple зробила цей процес простим, тому у вас не виникне жодних труднощів.

     Однак процедура відрізняється в залежності від того, який у вас MacBook — з Apple Silicone або з чіпом Apple T2 Security і на якому macOS він працює.

     Отже, спочатку перевірте, чи є на вашому MacBook функція «Стерти весь вміст та налаштування». Якщо так, виконайте наступні дії, виходячи з ОС.

Для MacOS Monterey

  • Крок №1. У верхньому правому куті виберіть меню Apple і натисніть «Системні налаштування».

  • Крок №2. Виберіть «Видалити весь вміст та налаштування».

Для macOS Ventura або пізнішої версії

  • Крок №1. У верхньому лівому куті виберіть меню Apple і натисніть «Налаштування системи».

  • Крок №2. Перейдіть до розділу «Загальні» на бічній панелі та натисніть «Перенесення або скидання».

  • Крок №3. Виберіть «Стерти весь вміст та налаштування».

     Після вибору «Стерти весь вміст та налаштування» вам потрібно увійти до системи, використовуючи свої облікові дані адміністратора, включаючи пароль. Apple також надає повідомлення про те, що всі дані будуть стерті, включаючи Apple ID, Touch ID, Apple Wallet та налаштування Find My.

     За бажанням ви можете створити резервну копію Time Machine. Вибравши «Відкрити Time Machine», ви можете створити резервну копію своїх файлів, проте для цього вам знадобиться зовнішній накопичувач.

     Після підтвердження та повторного вибору пункту «Стерти весь вміст та налаштування» почнеться скидання до заводських налаштувань. Після цього MacBook активується та перезапускається і починається процес налаштування.

Використовуйте Дискову утиліту

     Якщо MacBook не підтримує функцію «Стерти весь вміст та налаштування», ви можете скористатися інструментом «Дискова утиліта». Щоб стерти весь вміст, виконайте такі дії:

  • Крок №1. Вимкнувши MacBook, увімкніть його і відразу натисніть і утримуйте клавіші Command (⌘) і R. Робіть це до тих пір, поки не з'явиться логотип Apple.

  • Крок №2. Введіть пароль адміністратора та виберіть «Дискова утиліта».

  • Крок №3. Перейдіть до розділу «Macintosh HD» на бічній панелі та натисніть «Стерти».

  • Крок №4. Macintosh HD у полі Ім'я та виберіть формат APFS або Mac OS Extended (Journaled).

  • Крок №5. Виберіть «Стерти групу томів» або «Стерти» залежно від того, що з'явиться. Якщо потрібно, введіть свій Apple ID, щоб розпочати стирання.

     Тепер ваш MacBook очищений та готовий до нового власника (якщо ви плануєте продати чи подарувати його комусь).