FaceBook Pixel

Досить переплачувати за «повітряні замки»!

Викинуті гроші: чому не потрібно переплачувати за музику високої якості фото 1

Багато платформ пропонують аудіо найкращої якості за додаткову плату. Чи знаєте ви, що людське вухо фізично не здатне вловити ці додаткові частоти, а більшість навушників не можуть їх відтворити?

Ви цього не почуєте

Аудіо високої роздільної здатності зазвичай означає бітрейт і частоту дискретизації, які перевищують CD-якість 44.1 кГц та 16 біт.

Наприклад, якість HD без втрат пропонують Tidal, Qobuz, Spotify, Pandora. Проте люди не чують суттєвої різниці у музиці порівняно з MP3. Справа в тому, що стислий потік закодований з дуже високим бітрейтом.

При цьому той же Spotify за Premium підписку з високою якістю звуку вимагає 4.99 доларів.

Викинуті гроші: чому не потрібно переплачувати за музику високої якості фото 2

Чому так відбувається?

Як відзначають, при відтворенні частота дискретизації 44.1 кГц відтворює частоти до 22.05 кГц, а це вище за рівень ідеального слуху людини (приблизно 20 кГц).

Навушники не тягнуть

Споживчі навушники не оснащені високотехнологічними внутрішніми компонентами. Їм не вистачає цифро-аналогового перетворювача та якості акустики, що необхідно для використання аудіо високої роздільної здатності.

Виявляється, навіть кращі моделі навушників не мають звукової сигнатури, стабільності ЦАП і точності драйверів, щоб отримати вигоду зі звуку високої роздільної здатності.

Висновки

Кодування з високою роздільною здатністю та якісний звукозапис дозволяють професіоналам, які створюють музику, змінювати звук, розтягуючи та регулюючі висоти тону без спотворення та втрати аудіоданих.

Якщо ж людина не працює зі звуком на такому рівні, то їй не потрібне аудіо супер високого дозволу.