FaceBook Pixel
20 лютого 2023 р. о 13:57

Типи чохлів та їх особливості

Смартфон без чохла вразливий. Щоб не довелося витрачатися на недешевий ремонт чи покупку нового телефона, краще подбати про його захист.

    Сучасні кейси представлені безліччю матеріалів і форм-факторів, які не тільки запобігають зносу гаджета, але й додають йому стиль.

    Як не розгубитись при виборі моделі? Спеціально для вас Frontalka підготувала гайд на тему, які є чохли для телефонів і в чому їх особливості.

Які бувають види чохлів? фото 1

№1. Пластикові чохли

    Легкі та ефектні накладки з пластику використовуються для захисту задньої панелі та торців смартфона. Конструкція жорстка, не гнеться та міцно тримається на телефоні. Пластикові чохли бувають:

  • Матові

  • Глянцеві

  • З барвистим принтом

  • Однотонні

  • Різнокольорові

  • Прозорі

    Ви знайдете дизайн на будь-який смак.

Які бувають види чохлів? фото 2

№2. Силіконові чохли

    Накладки з силікону, на відміну від пластикових — гнучкі та еластичні. Вони не дозволяють телефону вислизнути з руки та відмінно амортизують під час падіння. Оскільки так само, як і пластикові, ці кейси закривають тільки тильну панель та торці, для збереження екрану вам знадобиться захисне скло.

    Силіконові чохли бувають:

  • Прозорі

  • Кольорові

  • Матові

  • З принтом

    Якщо ви не хочете ховати задню панель гаджета, вам ідеально підійде прозора модель. Якщо вам не вистачає різноманітності у дизайні, виберіть чохол з принтом. Зображення наноситься методом УФ-друку і тому воно виходить яскравим. Такий принт стійкий до стирання.

 

№3. Металеві чохли

    Цей тип кейсів зустрічається у 2-х видах:

Які бувають види чохлів? фото 3

  1. Бампер, який закриває виключно бічні грані телефона. Пропонується у різних кольорах і часто декорується стразами.

Які бувають види чохлів? фото 4

  1. Накладка з металевим каркасом та загартованим склом на обидві сторони девайса. 8 потужних магнітів надійно з'єднують дві частини чохла між собою.

Які бувають види чохлів? фото 5

№4. Чохли з блискітками, що переливаються.

    Гібридні накладки, що складаються з силікону та міцного пластику. Усередині пластикової кришки знаходиться рідина з блискітками, яка при повороті чохла перетікає з боку на бік, створюючи чарівний ефект.

Які бувають види чохлів? фото 6

№5. Протиударні чохли

        Ці накладки йдуть або з посиленими кутами, які рятують торці телефона від удару при падінні, або з повноцінною броньованою конструкцією. До другого типу відносяться гібридні моделі, виконані з:

  1. Термополіуретану (TPU)

  2. Полікарбонату

    TPU знаходиться всередині конструкції та забезпечує максимально міцну фіксацію смартфона. TPU прошарок не пропускає всередину ані пил, ані вологу.

    Полікарбонат — зовнішня частина. Поверхня матова, тверда, стійка до ударів.

    У такому потужному кейсі пристрою нічого не загрожує.

Які бувають види чохлів? фото 7

№6. Чохли із захисною шторкою

    З огляду на те, що з появою нових апаратів модуль камери стає дедалі більше, його хочеться максимально сховати, щоб не зашкодити. Для цього є чудові варіанти накладок із спеціальною захисною шторкою.

    Коли потрібно скористатися камерою, ви просто відсуваєте шторку, а потім знову засуваєте.

Які бувають види чохлів? фото 8

№7. Чохли з кільцем-тримачем

    Боїтеся випустити телефон? Тоді виберіть кейс із вбудованим кільцем. Ця деталь служить надійним тримачем, що унеможливлює випадання гаджета з руки. Крім того, кільце можна використовувати як підставку для столу.

    Зверніть увагу, що часто у чохлах з кільцем додатково передбачено магніт. У такому разі, якщо у вас є машина та магнітний автотримач, ви можете легко встановити на нього свій смартфон у цій накладці.

Які бувають види чохлів? фото 9

№8. Чохли-книжки

    Книжки виготовляються з натуральної чи еко-шкіри. Основна перевага — обкладинка. З її допомогою кейс забезпечує всебічний захист гаджета (екран + корпус).

    Книжки бувають:

  • Принтовані та однотонні

  • З магнітною застібкою

  • З візитівкою та гаманцем

  • З функцією підставки

Які бувають види чохлів? фото 10

    Шановний покупець, перед вами 8 різновидів чохлів. Обов'язково при виборі враховуйте сценарії використання девайса, свою акуратність та побажання до дизайну.