FaceBook Pixel

Типи чохлів та їх особливості

Смартфон без чохла вразливий. Щоб не довелося витрачатися на недешевий ремонт чи покупку нового телефона, краще подбати про його захист.

    Сучасні кейси представлені безліччю матеріалів і форм-факторів, які не тільки запобігають зносу гаджета, але й додають йому стиль.

    Як не розгубитись при виборі моделі? Спеціально для вас Frontalka підготувала гайд на тему, які є чохли для телефонів і в чому їх особливості.

Які бувають види чохлів? фото 1

№1. Пластикові чохли

    Легкі та ефектні накладки з пластику використовуються для захисту задньої панелі та торців смартфона. Конструкція жорстка, не гнеться та міцно тримається на телефоні. Пластикові чохли бувають:

  • Матові

  • Глянцеві

  • З барвистим принтом

  • Однотонні

  • Різнокольорові

  • Прозорі

    Ви знайдете дизайн на будь-який смак.

Які бувають види чохлів? фото 2

№2. Силіконові чохли

    Накладки з силікону, на відміну від пластикових — гнучкі та еластичні. Вони не дозволяють телефону вислизнути з руки та відмінно амортизують під час падіння. Оскільки так само, як і пластикові, ці кейси закривають тільки тильну панель та торці, для збереження екрану вам знадобиться захисне скло.

    Силіконові чохли бувають:

  • Прозорі

  • Кольорові

  • Матові

  • З принтом

    Якщо ви не хочете ховати задню панель гаджета, вам ідеально підійде прозора модель. Якщо вам не вистачає різноманітності у дизайні, виберіть чохол з принтом. Зображення наноситься методом УФ-друку і тому воно виходить яскравим. Такий принт стійкий до стирання.

 

№3. Металеві чохли

    Цей тип кейсів зустрічається у 2-х видах:

Які бувають види чохлів? фото 3

  1. Бампер, який закриває виключно бічні грані телефона. Пропонується у різних кольорах і часто декорується стразами.

Які бувають види чохлів? фото 4

  1. Накладка з металевим каркасом та загартованим склом на обидві сторони девайса. 8 потужних магнітів надійно з'єднують дві частини чохла між собою.

Які бувають види чохлів? фото 5

№4. Чохли з блискітками, що переливаються.

    Гібридні накладки, що складаються з силікону та міцного пластику. Усередині пластикової кришки знаходиться рідина з блискітками, яка при повороті чохла перетікає з боку на бік, створюючи чарівний ефект.

Які бувають види чохлів? фото 6

№5. Протиударні чохли

        Ці накладки йдуть або з посиленими кутами, які рятують торці телефона від удару при падінні, або з повноцінною броньованою конструкцією. До другого типу відносяться гібридні моделі, виконані з:

  1. Термополіуретану (TPU)

  2. Полікарбонату

    TPU знаходиться всередині конструкції та забезпечує максимально міцну фіксацію смартфона. TPU прошарок не пропускає всередину ані пил, ані вологу.

    Полікарбонат — зовнішня частина. Поверхня матова, тверда, стійка до ударів.

    У такому потужному кейсі пристрою нічого не загрожує.

Які бувають види чохлів? фото 7

№6. Чохли із захисною шторкою

    З огляду на те, що з появою нових апаратів модуль камери стає дедалі більше, його хочеться максимально сховати, щоб не зашкодити. Для цього є чудові варіанти накладок із спеціальною захисною шторкою.

    Коли потрібно скористатися камерою, ви просто відсуваєте шторку, а потім знову засуваєте.

Які бувають види чохлів? фото 8

№7. Чохли з кільцем-тримачем

    Боїтеся випустити телефон? Тоді виберіть кейс із вбудованим кільцем. Ця деталь служить надійним тримачем, що унеможливлює випадання гаджета з руки. Крім того, кільце можна використовувати як підставку для столу.

    Зверніть увагу, що часто у чохлах з кільцем додатково передбачено магніт. У такому разі, якщо у вас є машина та магнітний автотримач, ви можете легко встановити на нього свій смартфон у цій накладці.

Які бувають види чохлів? фото 9

№8. Чохли-книжки

    Книжки виготовляються з натуральної чи еко-шкіри. Основна перевага — обкладинка. З її допомогою кейс забезпечує всебічний захист гаджета (екран + корпус).

    Книжки бувають:

  • Принтовані та однотонні

  • З магнітною застібкою

  • З візитівкою та гаманцем

  • З функцією підставки

Які бувають види чохлів? фото 10

    Шановний покупець, перед вами 8 різновидів чохлів. Обов'язково при виборі враховуйте сценарії використання девайса, свою акуратність та побажання до дизайну.