FaceBook Pixel

Як правильно вибрати дитячий смарт-годинник: 7 важливих параметрів

 

     Перше правило при виборі дитячого смарт-годинника — обов'язково визначтеся, для якої мети ви його купуєте дитині і які в ньому повинні бути функції.

     Друге правило — звертайте увагу на міцність. Дуже важливо, з чого виготовлений корпус, циферблат та ремінець, оскільки годинник слід купувати з урахуванням віку дитини. Наприклад, маленьким дітям краще брати протиударну модель, а підліткам підійдуть різні варіанти, зокрема дорослі.

 

Як вибрати перший дитячий Smart годинник? фото 1

 

     Ну що ж, не будемо ходити навкруги. Переходимо до суті: 7 основних критеріїв при виборі дитячого смарт-годинника.

№1. Вік

  • Від 3 до 5 років

        У цьому віці буде достатньо базового функціоналу. Так дитина швидше розбереться, як користуватись гаджетом.

     Функції, які точно повинні бути в годиннику: GPS-маячок, датчик зняття з руки, сигнал SOS, прослуховування.

  • Від 6 до 12 років

     При виборі гаджета для молодшого школяра виходьте із його інтересів. Наприклад, якщо у вас дуже комунікабельна дитина, їй потрібний смарт-годинник із вбудованою камерою, можливістю дзвінків, та відправлення повідомлень.

     З таким набором функцій подбайте про безпеку свого чада та обмежте вхідні дзвінки від невідомих контактів.

  • 13+

     Старшокласникам можна купити дорослу модель смарт-годинника, в якій буде повний пакет функцій.

     Якого б віку не була ваша дитина, переконайтеся, що в обраному гаджеті є геопозиціонування із встановленням геопаркану.

 

Як вибрати перший дитячий Smart годинник? фото 2

 

№2. Сумісність із смартфоном

     Перед покупкою, вирішіть, чий телефон буде підв'язаний до дитячого смарт-годиннику — мами, тата, іншого дорослого з вашої родини. Від операційної системи смартфона залежить, яку модель годинника вибрати.

     Справа в тому, що деякі гаджети синхронізуються лише з iOS або лише з Android. В інструкції вказано, з якими ОС сумісні Smart Watch.

     Підключення гаджета здійснюється наступними способами:

  1. Bluetooth

      Завжди передбачено. Для бюджетних версій Bluetooth, зазвичай, єдиний спосіб синхронізації з телефоном. Дальність дії — до 50 м (якщо між двома пристроями виявиться перешкода, то зв'язок може збиватися).

  1. Wi-Fi

     Стабільний зв'язок між пристроями на відстані до 150 м. Якість підключення залежить від оператора.

  1. 4G / 5G

     Щоб використовувати 4G / 5G, смарт-годинник повинен підтримувати SIM-карту, а вам потрібно бути готовими до того, що доведеться оплачувати мобільний тариф.

     Зате це найнадійніший спосіб. Ви зможете отримувати всі повідомлення миттєво.

  • Примітка:

     Дитячий смарт-годинник з можливістю підключення тільки по Bluetooth та Wi-Fi — бюджетне рішення для найменших користувачів. Якщо ваша дитина вже школяр і ви хочете постійно відстежувати її місце розташування, краще замовте модель з 4G/5G.

     Якщо ваше чадо зависає в іграх на телефоні, візьміть годинник без вбудованих програм та доступу до інтернету. Щоб завжди залишатися з дитиною на зв'язку, підберіть модель з підтримкою SIM-картки.

№3. Дизайн

Як вибрати перший дитячий Smart годинник? фото 3

     Ідеальний годинник — той, який зовні подобається дитині і при цьому не відволікає своїм яскравим кольором або дизайном під час занять та ігор.

     Виділяють три категорії смарт-годинників:

  1. Класичні

  2. Спортивні

  3. Універсальні

     Класичний:

   Цей тип відрізняється строгим виконанням, міцним корпусом та склом циферблата. Колірна гама більш стримана.

     Незважаючи на нудний вигляд, гаджет пропонує широкі функціональні можливості.

     Спортивний:

     Цей яскравий смарт-годинник з пластиковим або силіконовим ремінцем виготовлений з удароміцного матеріалу.

     Часто у спортивному стилі виконуються моделі для маленьких дітей. Наприклад, хороші варіанти ви знайдете у виробників: Gelius та Epik.

     Універсальний:

     Універсальна модель гаджета представлена екстравагантним дизайном і може поєднувати нотки спортивного або класичного стилю. Зазвичай такі версії підходять для дітей віком від 3 до 18 років.

  • Примітка:

     При виборі смарт-годинника не покладайтеся тільки на власний смак, обов'язково враховуйте інтереси вашої дитини. Якщо вона займається спортом або їй подобається цей стиль — виберіть спортивну модель. Якщо ваше чадо віддає перевагу речам зі скромним зовнішнім виглядом, то йому підійде класичний годинник.

№4. Розміри

     Щоб дитина із задоволенням носила годинник і не прагнула швидше його зняти, має бути правильно підібраний розмір.

  1. Ремінець

     Найбільше на зручність впливає розмір ремінця. В ідеалі він не дуже щільно прилягає до зап'ястя, не тисне і при цьому не спадає при змахуванні руки.

     Зрозуміло, що діти швидко ростуть і батьки не готові купувати новий годинник кожні півроку-рік. Тому вибирайте гаджет з ремінцем, який має зазор у кілька сантиметрів. А взагалі оптимальним рішенням стане модель зі знімним ремінцем.

  1. Корпус

     Від розміру корпусу залежить, як гаджет виглядатиме на руці.

  • Квадратна форма екрану виглядає масивно

  • Кругла форма — акуратніша

  • Вигнута форма більше підходить на худу руку

     Враховуйте, що великий дисплей розрахований на вік від 10 років і більше.

№5. Захист від ударів, пилу та вологи

Як вибрати перший дитячий Smart годинник? фото 4

     Удароміцність годинника залежить від матеріалів. Зазвичай під час виробництва використовують алюміній, різні сплави металів, полімери. Вважається, що найкращі дитячі Smart Watch виготовлені з полімерного пластику: вони гіпоалергенні, легкі та стійкі до ударів.

   У кожному гаджеті передбачено базовий ступінь захисту від пилу та вологи. Шукайте в характеристиках такі значення — IP45, IP54, IP67 (перша цифра означає рівень стійкості до піску та пилу, а друга — ступінь водонепроникності). Чим вищі параметри — тим краще захищена модель!

     Наприклад, рівня IP45 цілком достатньо для повсякденного використання. Відмінний варіант для підлітків, які вміють дбайливо поводитися з речами. Для дошкільнят бажано підібрати водонепроникний смарт-годинник. З ними можна спокійно мити руки та плавати у басейні.

№6. Тривалість автономної роботи

     Час роботи гаджета без заряджання залежить від ємності батареї.

     Базові моделі оснащені акумулятором 400-600 мАг:

  • 400 мАг — від 8 до 48 годин

  • 600 мАч — до 4 днів

     Щоб зберегти заряд смарт-годинника, вимкніть геопаркан та інші не дуже важливі функції.

     Через що швидко розряджається АКБ: ігри, прослуховування, камера, дзвінки, повідомлення.

     Також для економії енергії краще включати на ніч «автономний режим». Вранці обов'язково відключайте його, інакше годинник не передаватиме інформацію на смартфон.

№7. Функції

     Не купуйте смарт-годинник «на виріст». Орієнтуйтеся на ті можливості, які потрібні дитині прямо зараз, інакше надто складні програми можуть її заплутати.

     До того ж, не забувайте, що першорядне завдання дитячого гаджета — забезпечити безпеку вашому чаду. Ось чому так важлива наявність трьох базових функцій:

  1. GPS (моніторинг розташування)

  2. Система батьківського контролю (геопаркан, прослуховування, сигнал SOS)

  3. Дзвінки по мобільному зв'язку (звичайні або відео)

     GPS-маячок:

     Миттєво визначає місце розташування дитини. Цей датчик показує, де був ваш син чи дочка протягом дня та скільки часу витрачено на прогулянки.

     Якщо ви хочете, щоб годинник надавав вам максимально точні геодані, при виборі зверніть увагу на наявність протоколу LBS та додаткового зв'язку з Galileo (супутникова навігаційна система).

     Частота оновлення даних: від 1 до 60 хвилин. Чим частіше оновлюється інформація зі супутника, тим точніше місцезнаходження дитини.

     Геозабір:

     За допомогою цієї функції ви можете моніторити розташування дитини на карті та навіть відзначати заборонені зони. При порушенні зазначених меж вам одразу прийде повідомлення на телефон.

     Прослуховування:

     У меню програми на телефоні ця функція зашифрована під «Зворотним зв'язком». Після активації даної опції протягом кількох хвилин смарт-годинник налаштовує контакт між двома пристроями та автоматично передзвонює на смартфон. Прийміть виклик для прослуховування всього, що відбувається навколо вашої дитини в радіусі 5 метрів.

     Годинник ніяк не реагує на цю опцію — не блимає, не сигналить. Просто включається мікрофон для одностороннього зв'язку. Ваше дитя не здогадається, що його прослуховують. Дзвінок переривається лише з синхронізованого телефона.

     «Прослуховування» працює від мобільного інтернету, тому враховуйте вартість тарифу вашого оператора.

     Кнопка SOS:

     Як тільки дитина натисне кнопку SOS на годиннику, батьки миттєво отримають сигнал про небезпеку. Це може бути дзвінок або повідомлення у мобільному додатку.

     У деяких моделях при активації екстреного режиму додатково передбачено автоматичне відправлення геоданих та включення диктофона.

     Датчик зняття з руки:

     Як тільки дитина зніме гаджет з руки, на телефон батька чи мати відразу прийде оповіщення.

  • Примітка:

     Щоб уникнути конфлікту, перш ніж активувати функції батьківського контролю, проведіть розмову з дитиною. Поясніть їй для чого і як працюють ці опції, в яких випадках ви їх включатимете.

 

Як вибрати перший дитячий Smart годинник? фото 5

 

     Камера та відеодзвінок:

      Допомога в екстрених ситуаціях. Ви можете контролювати все, що відбувається навколо вашого чада.

     Доступні приховані дзвінки на годинник, створення відеодзвінків або фото. Хоча камера має лише 0.3-2 Мп, для батьківського контролю цих параметрів цілком достатньо.

     Вхідні / вихідні дзвінки та отримання повідомлень:

     Ця функція дозволяє здійснювати двосторонні дзвінки. У багатьох моделях можна виставити віброрежим, щоб виклики не відволікали дитину під час уроків.

     Для безпеки сина/дочки впишіть у телефонну книгу до 15 номерів родичів та друзів. Дзвінки від невідомих контактів будуть автоматично відхилені системою.

     У дитячих смарт-годинниках немає можливості написання смс. Дитина може лише читати вхідні смс або, наприклад, обмінюватися голосовими повідомленнями.

     Шановні батьки, Smart Watch — це дійсно корисне придбання, яке забезпечить вашій дитині безпечне дитинство, а вам — міцну нервову систему.

    З турботою про вас, frontalka.com.ua.