FaceBook Pixel

Гайд для тих, кому набридло залишатися без зв'язку та інтернету під час масових відключень світла

    Без світла немає інтернету, а значить і роботи, і навчання, і дозвілля. Враховуючи нинішні відключення електроенергії по 4-6, а іноді й 10 годин на день, єдиним порятунком стає PowerBank. Якщо ви його ще не придбали – саме час зробити це зараз.

    Як правильно вибрати зовнішній акумулятор, розповідає Фронталка.

Як вибрати PowerBank для смартфона фото 1

 

№1. Увага на ємність!

 

    Що таке ємність? Це певна кількість енергії, яку зберігає PowerBank.

    Важливо пам'ятати, що жоден зовнішній акумулятор не може передати 100% енергії, що міститься в ньому, і жоден телефон не здатний повністю засвоїти весь отриманий заряд.

    Чому так? Тому що частина енергоресурсу втрачається при перетворенні напруги, а частина йде в тепло. Таким чином, ефективність дешевших PowerBank складає 50-60%, а дорогих – 90-95%.

    Іншими словами, PowerBank із заявленою ємністю 10 000 мАг насправді передає 7500 мАг, а це означає, що він може повністю зарядити телефон не 4 рази, а лише 3.

    Поки ви не визначитеся, що ви заряджатимете, не треба гнатися за великою ємністю на 40 000 - 50 000 мАг. Чим вона вища, тим важча і відповідно дорожче павербанк. Наприклад:

  • якщо ви збираєтеся заряджати лише смартфон - то вам цілком вистачить ємності на 10 000 мАг

  • якщо це кілька телефонів, планшет або ноутбук - тоді, звичайно, краще вибрати зовнішній акумулятор на 20 000-30 000 мАг

    В інтернет магазині Frontalka ви можете придбати:

Як вибрати PowerBank для смартфона фото 2

№2. Перевірте наявність кабелю та дізнайтеся про роз'єми

 

    Багато бюджетних PowerBank продаються без кабелю. Виробник припускає, що ви використовуватимете USB провід, що йде в комплекті з вашим смартфоном. При такому розкладі обов'язково перевірте, щоб кінець шнура (в основному USB-А або Type-C) збігався з вихідним роз'ємом на PowerBank.

    Існують зовнішні акумулятори, з якими в комплекті йде кабель, а є ті, які вже мають вбудований. У такому випадку перевірте, щоб його кінець (в основному це microUSB, Type-C, Lightning) підходив до вашого гаджета.

    Також звертайте увагу на кількість роз'ємів на зовнішньому акумуляторі

    Наприклад, якщо ви плануєте заряджати кілька девайсів одночасно, виберіть PowerBank з двома вихідними портами.

    Зауважте, що на такому пристрої є ще вхідний роз'єм. Він використовується для зарядки самого павербанка від мережі чи комп'ютера. Зазвичай вхідний роз'єм представлений у вигляді microUSB чи Type-C. Не переплутайте його із вихідними портами!

    В інтернет магазині Frontalka ви можете придбати наступні моделі з 2 виходами:

 

№3. Вихідна сила струму

    

      Визначальним фактором, від якого залежить швидкість заряджання телефона від PowerBank, є вихідна сила струму. У павербанку вона не повинна бути меншою за ту, що передбачена в смартфоні.

    Як дізнатися оптимальну силу струму для свого девайса? Візьміть адаптер, який йшов у комплекті з гаджетом і подивіться, що пишеться під OUTPUT.

    Наприклад, там вказується 5V – 2A. Тобто, 5V – це вхідна напруга, а 2A – сила струму на виході. Так ось, вам потрібна саме та цифра, яка стоїть перед А, це і є оптимальна сила струму для вашого девайса.

    Щоб дізнатися вихідну силу струму зовнішнього акумулятора, достатньо прочитати інструкцію або знайти опис моделі, що конкретно цікавить, на сайті виробника або магазину, де ви її купуєте.

    Якщо вихідна сила струму PowerBank менша за ту, на яку розрахований телефон? Наприклад, у телефона – 1.5А, а у PowerBank – 1A. Нічого страшного, девайс все одно заряджатиметься, тільки повільніше.

    Якщо вихідна сила струму PowerBank вища за ту, на яку розрахований смартфон? Наприклад, у смартфона – 1А, а у PowerBank – 2A. Теж нічого страшного, ваш гаджет не зіпсується і не вибухне, але й швидше він не зможе зарядитися.