FaceBook Pixel
27 вересня 2024 р. о 09:17

Як перевірити, чи було створено зображення за допомогою ШІ?

Google бореться за прозорий контент: вводиться новий інструмент для перевірки фото 1

Компанія Google вирішила вдосконалити функцію «Про це зображення», щоб користувачі могли перевірити, чи було створено або відредаговано зображення за допомогою штучного інтелекту.

Де доступна ця опція?

Оновлена ​​функція «Про це зображення» тепер є в Google Search. Для використання необхідно натиснути три вертикальні точки над будь-яким фото пошуку.

Такий інструмент дає можливість побачити метадані відео або зображення, щоб користувач міг визначити, чи вони зроблені на справжню камеру або за допомогою ШІ.

Google бореться за прозорий контент: вводиться новий інструмент для перевірки фото 2

Google має добрі наміри

Google співпрацює з коаліцією щодо походження та справжності контенту, що дає право впровадити стандарти, що ідентифікують ШІ-контент.

Це серйозний крок у боротьбі з дезінформацією з огляду на те, що більшість платформ інтегрують штучний інтелект у свої продукти.

Компанії, які вже використовують цю технологію

Відомо, що TikTok вже додав опцію для відео. Найближчим часом YouTube планує зробити те саме.

SynthID від Google

Google бореться за прозорий контент: вводиться новий інструмент для перевірки фото 3

У 2023 році Google представила SynthID — інструмент для водяного знака, який допомагає відстежувати ШІ-контент. Він застосовує технологію Imagen для створення цифрових позначок на картинках.

Також компанія ввела обмежені вимоги до маркування контенту на основі ШІ на YouTube та почала протистояти підробкам у Google Search.

Meta Platforms у темі

Нещодавно Meta Platforms оголосила, що позначатиме зображення, зроблені іншими компаніями за допомогою ШІ. Невидимі маркери допомагатимуть ідентифікувати фейкові зображення в Instagram, Threads та Facebook.