FaceBook Pixel

Кращий матеріал для чохла

     Перш ніж вирішувати питання, який чохол кращий, Frontalka пропонує порівняти матеріали та розібратися у їхніх особливостях.

 

№1. Силікон

 

Який матеріал чохла для телефона кращий? фото 1

 

     Плюси:

     Силіконовий чохол щільно прилягає до смартфона. Він м'який, еластичний, приємно лежить у руці. Силікон створює тертя, що запобігає його вислизанню з рук. Також цей матеріал має гарні амортизуючі властивості: тобто в момент падіння телефона силіконовий чохол пружинить, пом'якшуючи силу його удару.

 

    Недоліки:

     Силікон швидко брудниться, але при цьому легко чиститься за допомогою звичайної вологої серветки або мильної води. Згодом такий чохол розтягується і починає відставати від корпусу телефона, внаслідок чого всередину потрапляє пил та бруд. Прозорий силікон жовтіє.

 

№2. TPU (термополіуретан)

 

Який матеріал чохла для телефона кращий? фото 2

    Плюси:

    TPU чохол часто плутають із силіконовим, оскільки ці два матеріали мають схожу структуру. Незважаючи на це, термопластичний поліуретан зовсім інший:

  • Поєднує в собі найкращі властивості пластику та силікону

  • Стійкий до перепадів температури, морозостійкий

  • Не вигоряє на сонці завдяки захисному покриттю проти ультрафіолету

  • Зберігає гнучкість та еластичність при низьких та високих температурах

  • Довговічний: не рветься та не розтягується довгий час

  • Не притягує пил завдяки антистатичній властивості

  • Відмінно амортизує при падінні та захищає гаджет від удару

 

    Недоліки:

     У термополіуретану мінусів не відзначається, адже він є покращеним аналогом силікону.

 

№3. Пластик

 

Який матеріал чохла для телефона кращий? фото 3

 

    Плюси:

         Недорогий чохол із глянсового або матового пластику. Останній часто має приємне на дотик гумове покриття soft-touch. Воно виключає ковзання кейсу в руках та на будь-яких рівних поверхнях. Крім того, пластик багатий різноманітними дизайнами. Легко чиститься у разі забруднення.

 

    Недоліки:

     Пластиковий чохол дуже крихкий. Під час падіння смартфона він може розколотися. Також під таким кейсом можливе накопичення пилу та бруду.

 

№4. Полікарбонат (PC)

 

Який матеріал чохла для телефона кращий? фото 4

 

 

    Плюси:

     Полікарбонат — це жорсткий, витривалий, протиударний пластик. Чохол із цього матеріалу стійкий до перепадів температур, не деформується. Також він приємний тактильно та простий у використанні. Полікарбонатний кейс сидить на телефоні щільніше.

 

Який матеріал чохла для телефона кращий? фото 5

 

     Важливою перевагою є висока стійкість до подряпин та ударів під час падіння. Цей матеріал не трісне і не розколеться, навпаки, він послужить подушкою безпеки для девайса, захистивши його корпус від пошкоджень. Деякі чохли з полікарбонату мають сертифікат військового зразка, офіційне підтвердження їхньої високої міцності. Шикарним прикладом є модель UAG Plasma Cover.

 

     Недоліки:

      На такому чохлі залишаються відбитки пальців та потертості. Уникнути цих проблем можна, вибираючи модель з покриттям soft-touch. Крім того, багато полікарбонатних кейсів виглядають масивно та брутально, зате в них гаджету ніщо не загрожує. Вартість вища (виправдано!), ніж у звичайних пластикових чохлів.

 

№5. Натуральна шкіра

 

Який матеріал чохла для телефона кращий? фото 6



     Плюси:

     Чохол із натуральної шкіри буває двох типів: книжка та накладка. Такий аксесуар вважається респектабельним і виглядає солідно. Натуральна шкіра має приємний аромат. Матеріал зносостійкий. Всі вироби обов'язково прошиваються по краях, тому з них не стирчать нитки і вони досить довго служать.

 

   Недоліки:

     Висока ціна та скромні, одноманітні дизайни.

 

№6. Кожзам / Екошкіра / Поліуретанова шкіра

 

Який матеріал чохла для телефона кращий? фото 7



     Плюси:

     Бюджетний аналог шкіряного чохла. Якісний замінник зовні та тактильно не відрізняється від натуральної шкіри. Гарні амортизуючі властивості. Стійкість до перепадів температури. Асортимент дизайнів представлений як класичними варіантами, так і сучасними.

 

    Недоліки:

     Кожзам нижчої якості може мати різкий, неприємний запах, який довго не вивітрюється. Згодом дешеві чохли починають розклеюватися, а по краях вилазять нитки.

 

     Висновок: «Оптимального» чохла не існує!

 

     У цьому огляді Frontalka розповів про переваги та недоліки чохлів із різних матеріалів. Не можна стверджувати, що пластик та силікон — найгірше рішення для смартфона і що потрібно купувати виключно полікарбонат чи TPU. У кожного користувача свої вимоги до вартості, дизайну, рівня захисту та якості аксесуара.

     Визначтеся, що вам важливіше і яку суму ви готові виділити на кейс для телефона. Нові знання, отримані з цієї статті, допоможуть вам підібрати ідеальний чохол. Успіхів!

     З турботою про вас і ваш гаджет, frontalka.com.ua.