FaceBook Pixel

7 поширених проблем з Apple AirPods та способи їх вирішення

 

     Як знайти навушник, що загубився? Як бути, якщо під час відтворення виникають перешкоди? І взагалі, як зробити так, щоб Apple AirPods працювали належним чином?

     На ці та інші часті запитання ви знайдете відповіді нижче.

 

1.AirPods не підключаються до iPhone

 

Що робити, якщо AirPods погано працюють? фото 1

 

     Якщо AirPods не підключаються до смартфона, помістіть їх у зарядний кейс на 15 секунд. Потім дістаньте та спробуйте знову підключитися.

     Для примусового з'єднання вручну відкрийте пункт керування, натисніть у верхньому правому кутку віконця «Зараз програється» і виберіть свої AirPods зі списку пристроїв.

     Іноді такі проблеми пов'язані з модулем Bluetooth телефона. У цьому випадку спробуйте перезапустити Bluetooth, увімкнувши та вимкнувши режим польоту. Якщо це не допоможе, перезавантажте свій iPhone.

     Досі ніяких результатів? Тоді скиньте налаштування AirPods. Для цього помістіть їх у зарядний кейс та утримуйте кнопку живлення на корпусі протягом 15 секунд. Дочекайтеся, коли світлодіод почне блимати та відкрийте футляр. Тепер повторіть спробу з'єднання з телефоном.

     Примітка: Якщо ви не бачите світлодіодів, то ваші навушники, швидше за все, розряджені. Зарядіть їх протягом 1-2 хвилин і спробуйте знову підключитися.

 

2.Працює лише один навушник

 

Що робити, якщо AirPods погано працюють? фото 2

 

     Якщо ви часто використовуєте лише один AirPod, перевірте, чи потрібно його зарядити. Не забувайте, що кожен AirPod має власну батарею.

     Помістіть обидва навушники у футляр і поставте його на зарядку до повного підживлення. Переконайтеся, що кейс та навушники повністю заряджені.

     Якщо справа не в зарядці, то цілком можливо, що в AirPod або футлярі щось застрягло. Візьміть ватний тампон, змочений в ізопропіловому спирті та очистіть нижню частину штока навушника та внутрішню частину зарядного кейсу.

     Теж не спрацювало? Тоді спробуйте змінити налаштування балансу на смартфоні:

  • Відкрийте «Параметри»

  • Виберіть «Універсальний доступ»

  • Тепер «Аудіо/відео»

І, нарешті, натисніть «Баланс»

     Після цього обов'язково перевірте, чи виставлений баланс посередині.

 

3.AirPods не підключаються до Mac

 

Що робити, якщо AirPods погано працюють? фото 3

 

     В основному проблеми з підключенням стосуються старих Mac, хоча іноді це стосується і нових моделей. Зазвичай допомагає відключення та увімкнення Bluetooth:

  • Відкрийте панель керування на комп'ютері та натисніть значок Bluetooth, щоб вимкнути його.

  • Зачекайте кілька секунд. Знову увімкніть Bluetooth і спробуйте ще раз.

     Якщо це не спрацює, знадобиться перезапуск служби Bluetooth. Зверніть увагу, що під час виконання цієї команди буде втрачено з'єднання з іншими пристроями Bluetooth.

     Відкрийте нове вікно «Терміналу» і введіть команду: sudo pkill blued. Натисніть клавішу Enter, введіть пароль адміністратора і знову натисніть клавішу Enter. Тепер спробуйте підключити AirPods.

     Якщо такі кардинальні заходи не дадуть результату, доведеться перезавантажити Mac і видалити навушники зі списку пристроїв. Після цього спробуйте налаштувати пару.

 

4.AirPods самі по собі відключаються та відтворюються

 

Що робити, якщо AirPods погано працюють? фото 4

 

     В AirPods вбудовані датчики наближення, які визначають, чи ви надягаєте, чи дістаєте навушники з вух. Таким чином, звук автоматично зупиняється або починає програватись.

     Якщо проблема не вирішується, навіть коли обидва AirPods вже на вас, можливо, має місце некоректна робота датчиків. Для усунення проблеми:

  • Відкрийте «Параметри»

  • Виберіть Bluetooth

  • Натисніть «Інформація» поряд з AirPods і вимкніть автовиявлення вуха.

     Примітка: Це скоротить час роботи навушників, оскільки вони почнуть витрачати енергію, незалежно від того, користуєтеся ви ними чи ні.

 

5.AirPods швидко розряджаються

 

     Хоча відключення автовиявлення вуха допомагає вирішити деякі проблеми, все ж таки краще тримати цю функцію включеною. Саме вона збільшує час автономної роботи навушників.

     Щоб активувати автовиявлення вуха:

  • Відкрийте «Параметри»

  • Виберіть Bluetooth

  • Ваші AirPods

  • Увімкніть «Виявлення вуха»

     Якщо функція активована, але не працює, скиньте налаштування AirPods.

     Потім переконайтеся, що навушники чисті. Справа в тому, що датчик не працює, якщо його покриває сіра вушна. Наявність бруду призведе до того, що AirPods поводитимуться так, ніби вони весь час перебувають у вухах.

     Примітка: Щоб очистити корпус, використовуйте ватну паличку та невелику кількість ізопропілового спирту.

    

6.Перешкоди під час відтворення

 

     Якщо ви зіткнулися з проблемою звуку в навушниках, перевірте, чи далеко ви знаходитесь від джерела сигналу?

     Apple AirPods можуть похвалитися рекордною дальністю дії близько 30 метрів. Однак ця дистанція різко скорочується, якщо на заваді зустрічаються перешкоди, як, наприклад, стіни.

     Найчастіше, щоб вирішити проблему, досить просто помістити телефон у кишеню. При роботі з Mac або ПК для оптимальної якості звуку вам доведеться перебувати в межах досяжності.

     Також на чистоту сигналу впливають перешкоди від Wi-Fi, комп'ютерів та іншої техніки. У цьому випадку допоможе тільки зміна місця, подалі від роутера.

 

7.Навушники не заряджаються

 

Що робити, якщо AirPods погано працюють? фото 5

 

     У ситуаціях, коли AirPods не заряджаються, Apple рекомендує насамперед перевірити кабель Lightning. Для цього потрібно підключити його до iPhone та подивитися, чи йде зарядка. Якщо справа не в кабелі, перевірте роз'єм Lightning на зарядному кейсі AirPods.

     Другий варіант — усередину потрапив пил або інше сміття. Спробуйте очистити порт за допомогою зубочистки або скріпки. Це повинно допомогти.

     Навушники, як і раніше, не заряджаються? Залиште їх підключеними до адаптера живлення на 15 хвилин. Якщо це не подіє, тоді доведеться звертатися до сервісного центру Apple.


    «Я дуже сподіваюся, що мої поради допоможуть вам. Бажаю вам насолоджуватись використанням навушників, а не дратуватись» — із турботою про вас, Frontalka.