FaceBook Pixel

Який чохол кращий для вашого телефона

 

     Чохли діляться на два типи: універсальні та модельні. Перші — не вдалий варіант, оскільки вони виробляються під групу смартфонів з однаковими розмірами. Часто буває, що роз'єм для зарядки або навушників не збігаються з отворами в кейсі.

     Ідеальне рішення для телефона — модельний чохол. Він виготовляється виключно під конкретний девайс, тому із сумісністю немає жодних проблем.

     Чохол може закривати бічні сторони смартфона, тильну панель або весь пристрій повністю, включаючи екран. Певною мірою ступінь захисту залежить від форм-фактора.

 

Що краще: чохол-книжка чи звичайна накладка

 

     На сьогоднішній день найбільш топовими є два форм-фактори: книжка та накладка.

 

Який чохол краще? фото 1

 

№1. Накладка

 

     Це найпопулярніша та найдоступніша модель. Вона є захисною кришкою на задню панель і бічні сторони смартфона. У більшості версій передбачено невеликий виступ над дисплеєм. Завдяки йому сенсорна панель не контактує з поверхнею столу та іншими предметами.

Який чохол краще? фото 2

     Величезний плюс накладки — багатий вибір дизайнів: принти, написи, візерунки, об'ємні фігури. Є прозорі кейси, наповнені рідиною та блискітками, а є антистрес із Pop it.

     Незначний мінус, але все ж таки присутній. Такий форм-фактор не передбачає покриття екрану, тому для захисту вам додатково потрібно приклеїти плівку або скло.

 

Який чохол краще? фото 3

 

     №2. Книжка

    

     Ця модель надійніша, ніж накладка, оскільки забезпечує захист девайса з усіх боків. Як матеріал в основному використовується натуральна шкіра і дермантин. Внутрішня сторона покривається м'якою мікрофіброю.

     Міцна фіксація здійснюється за рахунок вбудованого каркаса на основі міцного пластику або силікону. Сама книжка закривається на магніт, кнопку чи липучку.

Який чохол краще? фото 4

     Перевага чохла — функція підставки та гаманця (у деяких моделях усередині передбачаються кишені під кредитки та гроші).

     У цьому варіанті також не обійшлося без недоліків. Наприклад, ви не зможете відразу відповісти на дзвінок або написати повідомлення, тому що спочатку потрібно відкрити чохол. Крім того, книжка має бідний асортимент дизайнів.

 

Що краще: пластиковий чи силіконовий чохол

 

     При виборі накладки зверніть увагу, що вона виготовляється з наступних матеріалів:

 

Який чохол краще? фото 5

 

№1. Пластик

 

     Плюси. За пластиком легко доглядати. У разі забруднення його достатньо протерти вологою серветкою.

     Мінуси. При падінні звичайний пластик легко тріскається. Поверхня дешевих моделей швидко дряпається та втрачає товарний вигляд.

    Важливо: Поліпшеним аналогом пластику є полікарбонат. Цей матеріал набагато міцніший і витриваліший. Полікарбонатна накладка не тріскається під час падіння, а навпаки, захищає гаджет від пошкоджень.

 

Який чохол краще? фото 6

 

№2. Силікон

 

     Плюси. Відмінно пружинить та стримує удари. Зручно лежить у руці і не ковзає. Еластичність: силіконова накладка щільно прилягає до корпусу, повторюючи його контури.

     Мінуси. Згодом цей матеріал жовтіє (більше відноситься до прозорих моделей). Догляд не такий простий: щоб видалити забруднення, силіконовий кейс потрібно мити під водою, інколи ж навіть використовувати спеціальні засоби.

     Важливо: Термопластичний поліуретан (TPU) — вдосконалений аналог силікону.

 

Який чохол краще? фото 7

 

Що краще: силікон чи термополіуретан

 

     Унікальність термополіуретану полягає в тому, що він містить у собі властивості силікону та пластику.

     Відмінності TPU чохла від силіконового:

  • Не нагрівається і не деформується від прямого впливу сонячних променів

  • Не вигоряє на сонці і не жовтіє

  • Гнучкий, пружний і при цьому не розтягується

  • Не тріскається від ударів і не дряпається

  • Хороша протиударна функція

 

Що краще: натуральна чи штучна шкіра

 

       При виборі книги зверніть увагу на різницю між натуральною шкірою та її замінником.

 

  №1. Натуральна шкіра

 

     Плюси. Книжка зі шкіри виглядає солідно. Також вона класно відбиває удари під час падіння. Натуральна шкіра приємна на дотик, м'яка. Такий чохол не рветься, стійкий до зношування. Він прослужить вам дуже довго і виправдає кожну витрачену на нього гривню.

     Мінуси. Шкіряна книжка коштує дорого. Крім того, вона виготовляється зі шкіри тварини, що може суперечити ідеології деяких людей.

 

Який чохол краще? фото 8

 

№2. Штучна шкіра

 

     Плюси. Вартість такої книжки значно нижча, при цьому практично неможливо її відрізнити від моделі з натуральної шкіри. Її склад штучного походження, а не тваринного. Також важливо, що екокожа гіпоалергенна.

     Мінуси. Еко чохол менш витривалий, тому його доведеться частіше міняти. Штучна шкіра не захищає телефон від перепадів температури.

 

Що краще захищає телефон: скло чи плівка

 

     Дисплей – найбільш уразлива частина гаджета. Вартість його ремонту складає 40% від ціни смартфона. У ваших інтересах подбати про нього заздалегідь і приклеїти плівку чи скло.

Який чохол краще? фото 9

 

№1. Плівка

 

     Плюси. Найпростіший та найпопулярніший варіант захисту екрану від подряпин і потертостей. Тонка, прозора пластина з глянцевим або матовим покриттям. Непомітна для очей. Низька ціна.

     Мінуси. Важко приклеїти плівку самостійно. Швидше за все, вам доведеться звернутися до фахівця. Також цей аксесуар не захищає від ударів.

 

Який чохол краще? фото 10

 

№2. Захисне скло

 

     Плюси. Гарантія вищого рівня захисту телефона. Скло складається з п'яти шарів (силіконовий, стримуючий, антивідблиск, захисний, олеофобний). Аксесуар не впливає на чутливість сенсорів, яскравість кольору та чіткість зображення. Тверда поверхня стійка до ударів, проколів та порізів. Зі склом у дисплея шанс вижити вище, ніж зі звичайною плівкою.

     Мінуси. Без олеофобного покриття на протекторі залишатимуться відбитки пальців. Деякі стекла не сумісні з чохлами. Висока ціна.

     Віртуальний помічник Frontalka постарався максимально докладно відповісти на питання, які клієнти часто задають про чохли. Якщо вас цікавить ще якась інформація — менеджери магазину з радістю проконсультують вас.

     З турботою про вас і ваш гаджет, frontalka.com.ua.