FaceBook Pixel

Що такого накоїв Adobe, що на нього подали до суду?

Уряд США подав до суду на Photoshop Adobe фото 1

Згідно з повідомленнями закордонних ЗМІ, 19 червня Федеральна Торгова Комісія США заявила про порушення судового позову проти виробника програмного забезпечення Adobe, а також двох керівників компанії Маніндера Соуні та Девіда Вадхвані за те, що вони приховали свою інформацію.

Споживачі шоковані, тому що введено плату за дострокове припинення підписки, що ускладнює їм скасувати підписку тоді, коли їм хочеться.

У чому суть питання?

Adobe звинувачується у просуванні пакетів передплати серед споживачів без повного розкриття того, що скасування передплати в перший рік може коштувати сотні доларів. Таким чином, Adobe прив'язала споживачів до річних планів підписки, приховуючи плату за дострокове припинення підписки та запроваджуючи численні бар'єри для скасування підписки.

Уряд США подав до суду на Photoshop Adobe фото 2

Крім того, стало відомо, що Adobe перешкоджала користувачам скасувати свої передплати. При спробі відмовитися від підписки на веб-сайті компанії людям доводиться переміщатися по численних сторінках, щоб відмовитися від підписки.

Звернувшись до відділу обслуговування клієнтів Adobe, щоб скасувати передплату, споживачі зіткнулися з опором та затримками з боку представників Adobe.

Більше того, деякі люди думали, що успішно скасували свої підписки, проте виявилося, що компанія продовжувала стягувати з них плату, доки вони не виявили ці витрати у виписках за своїми кредитними картками.

Що на все це каже Adobe?

У відповідь на звинувачення головний юрисконсульт Adobe заявив, що послуга передплати зручна, гнучка та економічно ефективна, дозволяючи користувачам вибирати план, який найкраще відповідає їхнім потребам, графіку та бюджету. На її думку, умови їхньої угоди про підписку прозорі, а процес скасування дуже простий.

Очевидно, що Adobe оскаржуватиме звинувачення Федеральної Торгової Комісії в суді.