FaceBook Pixel

iPhone 15 Pro Max з тріском провалив краш-тест на міцність

     Відомий відеоблогер Зак Нелсон (JerryRigEverything) випробував титановий iPhone 15 Pro Max на міцність.

     Apple заявила: фішка нової лінійки 15 Pro — рамка з титану 5-го класу. Круто, адже це один із найдорожчих типів титану, який використовується у марсоходах NASA. Однак результати краш-тесту Нелсона виявилися не такими райдужними.

Що показало випробування екрану

Титановий iPhone 15 Pro Max провалив тест на міцність фото 1

     Для перевірки дисплея на стійкість до подряпин автор взяв спеціальні матеріали з різним ступенем жорсткості. iPhone 15 Pro Max витримав 6 рівнів із 10 (незначні подряпини почали з'являтися лише на 7 рівні). Гарний результат.

Що показало випробування корпусу та титанової рамки

Титановий iPhone 15 Pro Max провалив тест на міцність фото 2

     І корпус, і титановий обідок легко дряпаються ножем. У камер захист краще. Матове скло на спинці смартфона не так схильне до подряпин, хоча без нюансів теж не обійшлося…

Титановий iPhone 15 Pro Max провалив тест на міцність фото 3

     У момент тестування вигину скло не витримало навіть першого натискання. Коли блогер доклав трохи сили, воно одразу ж тріснуло. Добре, що корпус не зігнувся.

     З чим це може бути пов'язано? Цілком ймовірно, що Apple обробила титаном тільки поверхню рамки, а всередині так само знаходиться алюміній.

Титановий iPhone 15 Pro Max провалив тест на міцність фото 4

     Відомо, що титан 5 класу втричі стійкіший до розривів, але при цьому менш еластичний. Оскільки обідок iPhone 15 Pro Max не такий гнучкий, задня скляна панель не витримує навіть легкого тиску та тріскається.

     Цікаво, що iPhone 15 Pro витримав цей тест без проблем.

     Ще один привід використовувати захисні стекла та чохли. Вибрати аксесуари можна тут.