FaceBook Pixel

1600 відтінків телефона: Tecno розробила технологію Chameleon, яка змінює колір задньої панелі смартфона в один дотик

    Tecno дебютувала концепт «смартфона-хамелеона». На виставці Mobile World Congress (MWC) у Барселоні компанія представила нову технологію Chameleon Coloring, яка дозволяє змінити колір задньої панелі пристрою одним натисканням кнопки.

Tecno розробила технологію Chameleon фото 1

     На ринку вже існують «телефони-хамелеони», які змінюють забарвлення від впливу ультрафіолету. Технологія Tecno побудована інакше: задня панель підключена до батареї смартфона та керується через спеціальну програму. Але! Це не екран. Це сітчастий матеріал на основі мікропризм.

     Струм, що подається, дозволяє коригувати положення призм і таким чином змінювати їх відбивні властивості. Наприклад, матеріал може відображати переважно синій колір.

Tecno розробила технологію Chameleon фото 2

     Колір залежить від кута зору, тому панель не однотонна, а з різнобарвним ефектом. У додатку доступні 1600 відтінків.

     Також є можливість налаштування автоматичної зміни кольору в залежності від рівня заряду батареї, музики, що програється, або вхідних повідомлень. Перемикання на інше забарвлення відбувається за 0.03 секунди. 100 «фарбувань» протягом дня вимагатимуть стільки ж заряду акумулятора, скільки потрібно для перегляду п'ятихвилинного відео.

     Усього заявлено близько 2-х мільйонів циклів кольору, чого буде цілком достатньо для багаторазового щоденного використання протягом кількох років.

     Коли світ побачить перший смартфон із підтримкою унікальної технології, поки що точно невідомо.