FaceBook Pixel

Який об'єктив допоможе туристу зняти весь світ на фото?

Один об'єктив охопить увесь світ фото 1

     Враховуючи загальну тенденцію фотографування, який об'єктив краще вибрати: 35-мм фіксований фокус (50-мм фіксований фокус) чи зум-об'єктив?

Об'єктив із постійною фокусною відстанню 35 мм (50 мм)

Один об'єктив охопить увесь світ фото 2

     Стандартний об'єктив, який підходить для більшості повсякденних зйомок, таких як краєвиди, портрети в приміщенні, архітектура та інші об'єкти.

     Завдяки постійній фокусній відстані та великій діафрагмі, цей об'єктив має кращі оптичні характеристики: менше спотворення та висока різкість.

Зум-об'єктив 70-200

Один об'єктив охопить увесь світ фото 3

     Об'єктив з більшою гнучкістю, який підходить для використання на різних відстанях та у різних сценах. Наприклад, це чудове рішення для зйомки людей, тварин, віддалених пейзажів, спортивних заходів і навіть для вуличної фотографії.

     Також такий об'єктив може регулювати фокусну відстань. Єдиний недолік — вага та габарити. Зум-об'єктив 70-200 більший і важчий, ніж об'єктив на 35 мм.

Як щодо смартфона?

     Для фотозйомки за допомогою телефона конфігурація трьох або чотирьох тильних камер у поєднанні з програмними алгоритмами забезпечує багато функцій, як оптичний зум, надширококутний та портретний режим.

     При звичайному фотографуванні ці функції охоплюють сценарії використання об'єктивів із фіксованим фокусом та зумом.

Один об'єктив охопить увесь світ фото 4

Принцип вибору

     Щодо вибору, варто відзначити, що він, швидше, залежить від економічних можливостей та ваших переваг.

     Наприклад, 2 зум-об'єктиви + 3 об'єктиви з фіксованим фокусом. Ви можете зазначити: 24-70, 70-200; 50, 85 та 200 з фіксованим фокусом.

     Говорячи про якість зображення, ефект від об'єктивів з фіксованим фокусом, як правило, краще, ніж у зуму. А ось зйомку спортивних сцен чи вуличних об'єктів набагато зручніше вести із зум-об'єктивом.

     Щоб досягти високої якості зображення та зручності, для фотосесії візьміть з собою зум-об'єктив та об'єктив із фіксованим фокусом.

Коли потрібний смартфон?

Один об'єктив охопить увесь світ фото 5

     Для компенсації проблеми ефективності зйомки камерою можна додатково використовувати телефон з перископічним об'єктивом. Так ви охопите весь діапазон фокусних відстаней.

Орієнтація на використання

     Бажаєте знімати різноманітні об'єкти під час подорожей? Якщо вам важливі оптичні характеристики і портативність, віддайте перевагу об'єктиву з постійною фокусною відстанню 35 мм (50 мм).

     Плануєте знімати людей та віддалені пейзажі? Виберіть зум-об'єктив 70-200.

     Найголовніше — отримуйте задоволення від процесу зйомки і не женіться за суєтою та ідеальною якістю фотографії.