FaceBook Pixel

Як знайти втрачений iPhone, навіть якщо він вимкнений: інструкція для екстрених випадків

 

Як знайти загублений або вкрадений iPhone, навіть якщо він вимкнений фото 1

 

     Що робити, якщо ви втратили iPhone? По-перше, не панікувати! Apple розробила план дій, який допоможе знайти смартфон, навіть якщо його вимкнено.

 

Заздалегідь увімкніть функцію «Знайти iPhone»

Як знайти загублений або вкрадений iPhone, навіть якщо він вимкнений фото 2

     Якщо у вас є MacBook або iPad, достатньо перейти на телефоні до програми «Локатор» та увімкнути функцію «Знайти iPhone». Однак, якщо ви користуєтеся лише смартфоном Apple, доведеться трохи повозитися з налаштуваннями.

      Вхід до iCloud захищений двофакторною автентифікацією. Тобто до вашого Apple ID має бути прив'язаний інший гаджет Apple, на який прийде код підтвердження. Безумовно, його можна отримати через SMS, але в чому тоді сенс, якщо це SMS буде відправлено на вкрадений iPhone…

 

Як знайти загублений або вкрадений iPhone, навіть якщо він вимкнений фото 3

     

     Саме тому дуже важливо заздалегідь додати до Apple ID «Довірені контакти». Щоб зробити це:

  • Перейдіть до «Налаштування»

  • Виберіть «Пароль та безпека»

  • Клацніть на «Відновлення облікового запису»

  • Натисніть «Додати контакт»

  •  

   Скористайтеся способом «знайти iPhone з іншого iPhone»

 

     Якщо ваш iPhone не з вами, візьміть інший гаджет із виходом в інтернет. Це може бути iPhone друга, MacBook або взагалі Android або Windows пристрій. Потім:

  1. Натисніть на посилання, щоб увійти в iCloud.

  2. Як тільки ви авторизуєтеся, на карті з'являться всі гаджети, підключені до одного Apple ID. Важливо: поряд вказується останній час використання пристрою.

  3.  

Як знайти загублений або вкрадений iPhone, навіть якщо він вимкнений фото 4

  1. Ваше завдання — швидко відправитися до передбачуваного місця та натиснути «Відтворити звуковий сигнал». Якщо ваш смартфон ще там, ви визначите його за звуком.

  2. Якщо раптом у списку гаджетів ваш iPhone не позначений, це означає, що функція «Локатор» на ньому не була включена. Тоді ви не зможете відстежити його локацію через служби Apple.

Ваші обов'язкові дії у разі втрати iPhone:

 

  1. Позначте телефон на сторінці пошуку пристроїв, як зниклий, щоб заблокувати його за допомогою нового пароля. Так ви зможете відключити Apple Pay на iPhone та захистити свої дані.

Як знайти загублений або вкрадений iPhone, навіть якщо він вимкнений фото 5

  1. Вкажіть контакти для того, хто знайде ваш смартфон. Вони висвічуватимуться на заблокованому екрані гаджета.

  2. Дистанційно видаліть всю важливу інформацію зі свого iPhone.

  3. Зверніться до поліції та зв'яжіться з оператором, щоб заблокувати SIM-картку.

     Зверніть увагу!

     Якщо на втраченому iPhone була активована функція «Локатор», значить, на ньому автоматично увімкнено блокування активації. Це створює багато проблем зловмиснику, оскільки він не може ані продати, ані використовувати смартфон.

     На дисплеї постійно відображатиметься повідомлення, що пристрій належить іншій людині. Без пароля його неможливо розблокувати або підв'язати до нового Apple ID.

 

Щоб знайти iPhone за серійним номером чи IMEI, потрібно…

 

     IMEI — унікальний номер, який виробник присвоює пристрою і який автоматично транслюється мобільному оператору при підключенні до мережі. Для звичайних користувачів інформація про останнє розташування девайса закрита.

     Для пошуку смартфона по IMEI необхідно звернутися до поліції. Тільки правоохоронні органи мають право запросити відстеження у оператора стільникового зв'язку.

 

    Шукаємо вимкнений iPhone

 

Як знайти загублений або вкрадений iPhone, навіть якщо він вимкнений фото 6

     Навіть у розрядженому стані телефон здатний передавати дані про свою поточну геопозицію протягом кількох годин. Спеціально для цього в iOS є «Power Reserve». Ця технологія резервує мінімальний запас енергії, щоб підтримувати важливі функції, як, наприклад, «Локатор».

     Завдяки «Power Reserve», після повної розрядки батареї, ще протягом 5 годин у вас є шанс знайти свій iPhone «по свіжих слідах». Потім інформація про місцезнаходження смартфона перестане оновлюватися.

     А якщо пристрій було вимкнено вручну? Тоді «Power Reserve» не активується. Ви все одно можете видалити стерти дані або заблокувати гаджет. Як тільки iPhone знову буде увімкнено, він виконає всі ці ваші команди.

     Крім того, якщо iPhone вимкнено та його неможливо відстежити, запустіть функцію «Повідомити мене про знахідку». Коли телефон увімкнеться, ви отримаєте сповіщення.

     У житті трапляється всяке, але все ж таки будьте пильні і не дозволяйте зловмисникам реалізувати свій підступний план! З турботою про вас і ваш девайс, frontalka.com.ua.