FaceBook Pixel

Хтось сказав кавун?

 

         3 серпня усі країни відзначають День кавуна. Свою історію свято веде з Америки, яка посідає перше місце за кількістю поїдання кавунів у світі.

    

Історія кавуна

 

Любителі кавунів! Ви тут? На вас чекають 20% скибки на чохли з принтом! фото 1

 

     Ви знаєте кавун, як соковиту, солодку ягоду, яка чудово замінює десерт і  втамовує спрагу спекотним літом. Але таким він був не завжди:

     Перші кавуни з'явилися на Півдні Африки. Тоді, 6000 років тому, це була невелика ягода розміром із грейпфрут, гірка та досить тверда. У ній практично не було цукру та води, зате були присутні крохмалі та жири (на щастя, у сучасних сортах цього немає).

     Після одомашнення дика ягода стала такою, якою ми бачимо її зараз: велика (може досягати 20 кг), корисна, з ніжною цукровою м'якоттю.

     Нині кавуни вирощують у 96 країнах. Відомі 1200 різновидів і чотири кольори: червоний, жовтий, зелений та кремовий.

 

Знамениті Херсонські кавуни

 

     Ось уже понад 230 років кавун вважається візитівкою Херсонської області. У мирний час смугаста ягода грала особливу роль просуванні туризму, а під час війни вона стала символом звільнення Херсонщини від російських окупантів.

 

Подарунки від Фронталки

Любителі кавунів! Ви тут? На вас чекають 20% скибки на чохли з принтом! фото 2

     Літо без кавуна та гарного настрою — не літо. Саме тому на честь Дня народження улюбленої ягоди Frontalka дарує хрумку 20% знижку на всі чохли з принтами.

Любителі кавунів! Ви тут? На вас чекають 20% скибки на чохли з принтом! фото 3

     Нехай кожен день буде наповнений солодким смаком літа та мирним небом над головою! Frontalka.com.ua.